• +385 (0)1 2479 470
  • info@lipbled-zagreb.hr

Grilje, rolete, žaluzine, rolo zasloni i komarnici

Drvene grilje Jelovicalelovica logo

Drvene grilje Jelovica

Grilje nisu samo tradicija i lijep ukras, njihova je glavna funkcija zasjenjenje, zaštita prozora i unutarnjih prostora od vjetra, kiše, sunca i drugih vremenskih uvjeta. U isto vrijeme, grilje pružaju više privatnosti u vašem domu jer štite prozore od nepozvanih pogleda. Ljeti drvene grilje vrlo učinkovito štite od topline. Grilje na prozorima daju poseban izgled. Različite boje i dizajn grilja naglašavaju karakter zgrade. Drvene grilje su također popularan element na autentično obnovljenim pročeljima starih zgrada.

Drvene grilje :

Drvene grilje s fiksnim letvicama

Drvene grilje s fiksnim letvicama

Fiksne letvice pružaju dodatnu zaštitu vašem domu s otvorenim prozorom. Grilje s fiksnom letvicom lako se čiste. Imamo različite izvedbe i široku paletu boja za drvene grilje. Grilje nude dodatnu zaštitu za vaš dom čak i ako je prozor otvoren. Zamaglit će neželjene poglede i spriječiti ulazak nepozvanih gostiju.

 

Grilje od šperploče

Grilje od šperploče

Grilje od šperploče daju kući tradicionalni izgled. Grilje su izrađene od vodootporne šperploče. Drvene grilje od šperploče idealan su izbor za obnovu arhitektonskih kuća specifičnih za krajolik ili većih zgrada. Na raspolaganju je širok raspon boja.

Prednosti drvenih grilja

Drvo je vrlo dobar izolator, pa će drvene grilje , u usporedbi s griljama izrađenim od drugih materijala, bolje zaštititi vaš dom od nepovoljnih vremenskih prilika. Drvo je na suncu puno manje toplo od plastičnih materijala i aluminija. Drvene grilje također dobro podnose niske temperature. Drvo ima vrlo dug radni vijek, dok neki materijali slabije kvalitete vrlo brzo gube funkcionalnu i estetsku vrijednost.

Grilje su izrađeni od smrekovog drveta. Svi drveni dijelovi grilja zaštićeni su utapanjem u fungicidni i insekticidni zaštitni impregnirajući lak, što osigurava dugotrajnu funkcionalnost i nepromijenjeni izgled roleta.

 

 

Rolete

Rolete

Rolete nude zaštitu od vrućine ljeti i hladnoće zimi, a također pružaju zaštitu od krađe. Na raspolaganju su brojni dizajni i modeli roleta. Rolete se mogu naručiti sa ili bez komarnika, s ALU letvicama napunjenim poliuretanskom pjenom ili PVC letvicama. Roletama se može upravljati ručno ili električno.

U ponudi su rolete jednog od vodećih slovenskih proizvođača i poznatog austrijskog proizvođača Wo & Wo.

Vrste roleta:

Rolete ispred prozora s vidljivom kutijom

Rolete ispred prozora ugrađuju se na vanjski dio okvira prozora. Mogu se instalirati nakon ugradnje prozora. Pogodne su za nove zgrade kao i za obnovu starijih zgrada. Ugradnja roleta je brza i jednostavna. Na raspolaganju je širok spektar letvica u širokoj paleti boja i različitih modela.

Rolete sa kutijom za ugradnju

Ako želite zasjeniti prostor roletama tako da umanjite vanjski izgled zgrade, montažne rolete su idealno rješenje. Rolete se na prozore postavljaju nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, tako da je ova vrsta roleta pogodnija za novu gradnju, jer je potrebno prethodno planiranje. Postoji nekoliko različitih modela.

Nadprozorske rolete

Prikladni su za novogradnju i za zamjenu prozora. Rolo vrata su skrivena ispod žbuke. Rolete se postavljaju iznad prozora i uvijek se postavljaju u zidni otvor istodobno s prozorom. Postoji širok izbor boja roleta koje se mogu kombinirati s bojom prozora. Dostupno u dvije verzije: multi roll-box ili inline 225.

 

Vanjske žaluzine

Vanjske žaluzine

Kupci se kod novogradnje često odlučuju za ugradnju vanjskih žaluzina. Ova vrsta sjenila pruža dodatnu toplinsku zaštitu i zaštitu od nepovoljnih vremenskih prilika. Vanjske žaluzine najprikladnije za regulaciju svjetlosti u sobi. Žaluzine su dostupne u različitim izvedbama koje se mogu prilagoditi različitim građevinskim specifikacijama. 

Nudimo širok asortiman žaluzina slovenskog proizvođača Medle.

Vrste vanjskih žaluzina:

Obične vanjske žaluzine

Žaluzine s letvicama širine 50 mm.

Obične vanjske žaluzine su jedna od najdugovječnijih vanjskih sjenila i najčešće se koriste pri obnovi starijih objekata gdje kupci sa žaluzinama žele zadržati svoj izvorni izgled. One su manje robusne i pristupačnije su od platnenih sjenila. Obične žaluzine imaju žičane vodilice (pletenice) bez bočnih vodilica i obično se reguliraju kabelom i preklopnom šipkom. 

Žaluzine

Na raspolaganju su različite vrste letvica: C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm; VZ70, VZ90.

Standardna instalacija - sa vidljivom maskom

Popločene vanjske žaluzine omogućuju neovisnu ugradnju na sve vrste objekata. Pogodne su za novogradnju i za obnovu starijih zgrada. Nije potrebno unaprijed planirati ugradnju ovih sjenila, jer su ugrađene nakon gotove fasade. Budući da su roletne vidljive, zajedno s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja dodatno osvjetljavaju vanjštinu zgrade.

Montaža  - sa skrivenom maskom

Žaluzine se postavljaju na zgradu nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, tako da je ova metoda ugradnje pogodnija za nove zgrade jer zahtijeva prethodno planiranje. Žaluzina (maska) je prekrivena fasadom. To znači da je idealno rješenje za situacije u kojima ne želimo značajno utjecati na izgled zgrade.

Mini krater i 137mm krater

Na raspolaganju su različite vrste letvica: C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm.

Mini krater

Žaluzine Mini su novost na našem tržištu. One kombiniraju svestranost ugradnje, neposrednu upotrebu, neovisnost od fasade, masivnu konstrukciju i mnoge druge pogodnosti koje su učinile proizvod istinskim prodajnim hitom. Novi sustav omogućuje jednostavnu ugradnju u nekoliko koraka, koji se mogu ugraditi istodobno s prozorima prije izrade fasade. Žaluzine Mini krater mini pogodne su za ispiranje - potpuno skrivena ili vidljiva ugradnja.

Krater 137 mm

Krater 137 mm ubraja se u novije sustave skrivenih žaluzina, koje se odlikuju jednostavnom i brzom montažom, modernim izgledom i mogućnosti ugradnje slijepog komarnika , koji je zajedno s prigušivačem formira jedinstvenu cjelinu. Tipično za ove žaluzine, koje kombiniraju sustav roleta i vanjske žaluzine, je ugradnja cjelovitog zaslona prije fasade.  Na sjenilo se lako može montirati valjak protiv komaraca , jer je u osnovnoj verziji sve spremno za neposrednu ili naknadnu ugradnju

 

Unutarnje žaluzine

Unutarnje žaluzine

Unutarnje žaluzine su klasik među unutarnjim sjenilima. Oni su univerzalno rješenje za bilo koji prostor, tako da ostaju daleko najkorištenija i najjeftinija nijansa.Njihova prednost leži u izvrsnoj regulaciji prolaska svjetlosti. Letvice se neprekidno zatvaraju i otvaraju što omogućuje preciznu kontrolu količine svjetlosti u sobi. Mogu se upravljati žicom i šipkom, putem reduktora ili samo s lancem. 

Vrste unutarnjih žaluzina:

Drvene žaluzine

Možete birati između različitih vrsta drvenih letvica: 25 mm ili 50 mm.

Drvene žaluzine spadaju među najelegantnije nijanse, a prirodna ljepota drva i njegova toplina, osim izgleda, imaju i dodatni blagotvoran učinak na našu dobrobit.

Aluminijske žaluzine

Možete birati između različitih vrsta aluminijskih letvica: 16mm, 25mm ili 50mm. Aluminijske žaluzine su vrlo izdržljive. 

Alu žaluzine dostupne su u različitim izvedbama:
  • obična - standardna
  • IZO
  • IZO - MAX

 

Rolo zasloni

Rolo zasloni

Zavjese za vanjske zaslone spadaju u noviju vrstu sjenila. Dolaze u mnogim oblicima i veličinama, s mnogo različitih tkanina u mnogim nijansama. Ne samo da vaš dom pruža zaštitu od vrućine u ljetnim vrućinama, on također doprinosi ugodnijoj atmosferi u sobi s bojama i različitom prozračnošću svjetlosti. 

 

Unutarnje ukrasne rolete

Unutarnje ukrasne rolete

Ugodno svjetlo brine za vaše blagostanje. Stoga prilagodite sunčevu svjetlost unutarnjim sjenilima:
unutarnjim sjenilima, sjenivim zavjesama, unutarnjim roletnama, žaluzinama ili panelnim zavjesama u prekrasnim bojama i mnogim uzorcima. 
To ne samo da usmjerava svjetlost i raspodjeljuje je, već i kontrolira boju svjetlosti. 

 

Komarnici

Komarnici

Rješenje za dosadne insekte je sprečavanje njihovog ulaska u sobu s komarnicima ugrađenim na prozore i vrata

Učinkovita zaštita od insekata

Komarnici su pouzdani, ekološki prihvatljivi i pogodni kako za stambene tako i za javne prostore, a posebno za prostore za hranu i piće (restorani, kantine, bolnice, prodavnice hrane itd.). Svi osnovni dizajni pružaju zaštitu za gotovo svaku vrstu prozora i izrađuju se prema zadanim dimenzijama.  

Vrste komarnika :

  • Fiksne mreže protiv komaraca
  • Rolo komarnik
  • Integrirani komarnik
  • Vratni komarnik
  • Klizni komarnik
  • Plisirani komarnik